miercuri, 30 noiembrie 2011

Tort glumeţ...'Ciolan cu fasole'

 Un tort glumeţ, pentru un pasionat de politica si, in acelasi timp, de bucatarie...
Cratita: blat simplu, alternat cu blat de cacao, insiropat cu caramel, crema de ciocolata, imbracat in fondant.
Boabe de fasole din fondant modelat, in sos caramel.
Ciolanul: blat simplu, insiropat cu caramel, crema de ciocolata, imbracat in fondant, cu sos caramel pe deasupra; oasele, fondant modelat.









38 de comentarii:

  1. as manca si eu putin ciloan, chiar am crezut ca-i adevarat :))

    RăspundețiȘtergere
  2. cccris draga, ar trebui sa ne intalnim si sa ne asezam impreuna la masa...Lucrand la tortul asta, m-am tot 'documentat', am tot studiat ciolanul pana cand mi s-a facut pofta...am renuntat, totusi sa pun la foc 'materialul didactic'...era tarziu...:))

    RăspundețiȘtergere
  3. waaauu..e minunat..e cel mai original tort pe care l-am vazut,ciolanul m-a dat gata si boabele de fasole sunt adevarate ..te felicit,mi-as dori sa fac si eu asa un model de tort cuiva.
    O zi frumoasa iti doresc.

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc, Lissa! M-am straduit sa ating 'coarda sensibila' a sarbatoritului...Persoana care i l-a oferit si-a transmis mesajul cu ajutorul tortului. Eu ma simt implinita abia cand vad bucuria din ochii celui ce priveste tortul...Mi s-a povestit reactia celui in cauza si sunt incantata sa pot spune: 'Misiune indeplinita!' :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Un tort super!!!felicitari!!!Parca e adevarat!!!O zi frumoasa iti doresc, te pup!!

    RăspundețiȘtergere
  6. e superb cine nu s-ar infrupta din asa bunatate ...sa sti ca suntem vecine eu sunt din maieru si te apreciez pentru ce faci pupici si o noapte buna.

    RăspundețiȘtergere
  7. Uta draga, iti multumesc foarte mult pt.aprecieri si pt.vizite!
    Daca suntem vecine, avem sanse sporite sa ne si cunoastem intr-o zi...cine stie?!
    O noapte linistita iti doresc si eu!

    RăspundețiȘtergere
  8. Marinela, sunt fara cuvinte! Am stat si m-am uitat foarte atenta si am ramas cu gura larg cascata! Superb, parca este real, felicitarile mele sincere! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc, Adela! Ma amuza ceea ce mi-ai scris si ma bucura! Te imbratisez!

    RăspundețiȘtergere
  10. O idee interesanta si un tort pe masura!Felicitari,Marinela!

    RăspundețiȘtergere
  11. Multumesc, Adina! Ideea nu a fost a mea, doar realizarea imi apartine!

    RăspundețiȘtergere
  12. EXTRAORDINAR DE FRUMOS....fara alte cuvinte...doar ca te pup si o seara placuta!!!

    RăspundețiȘtergere
  13. Iti multumesc, Petronela! Te imbratisez si eu! Noapte linistita!

    RăspundețiȘtergere
  14. Extraordinar!!!!Toate par adevarate...daca vezi altundeva poza asta nici prin gand nu-ti trece ca ar fi un tort!Felicitari sincere!!!Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  15. Am uitat sa zic ca ai nimerit-o la fix cu fasolea si ciolanu....la bataia ce s-a iscat ieri de ziua nationala pentru portiile gratuite de fasole si ciolan!!!Tortul tau a venit la fix ca sa le ajunga la toti!!!

    RăspundețiȘtergere
  16. Nico, iti multumesc! Ai dreptate cu fasolea...intamplarea a facut ca aniversarea omului sa fie pe 29...Pana am postat eu pozele a mai trecut putin...si m-am trezit ca tortul meu se incadreaza perfect in jalnicul peisaj cu fasole...habar nu aveam ca ziua nationala s-ar putea lega de FASOLE!!! A fost plin fb.de fasole...de televiziuni nu mai vorbesc...ca nici n-am rezistat sa ma uit la tv.mai mult de 5 minute...

    RăspundețiȘtergere
  17. wooow!acum inteleg eu de ce toti politicieni se bat pe cioloan..ca e duuulce nene...si eu care ma gandeam :oare de ce se bat ,,astia" pe ciolanu e de porc,are sorici si ceva carnita si un os destul de gustos,ha!ha!.Felicitari Marinela un tort de nota 20!

    RăspundețiȘtergere
  18. Daniela, multumesc pt.nota! :))
    Daca politicienii nostri s-ar multumi doar cu ciolanul asta, mai-mai ca m-as incumeta sa-i cadorisesc cu cate unul...:))

    RăspundețiȘtergere
  19. Esti tare... Felicitari. Incepi sa te specializezi in "fripturi și alte mancaruri".

    RăspundețiȘtergere
  20. Sa stii ca arata exact cum trebuie !
    Acuma, barbatu'meu chitaie sa-i fac ciorba de fasole ...

    RăspundețiȘtergere
  21. :)...ciorba de fasole, cu ciolan AFUMAT si cu CEAPA ROSIE!!! O mancare taraneasca, zdravana, 'de la mama ei'...Pai...ce mai stai?!

    RăspundețiȘtergere
  22. N-are voie asa ceva, ca el e raw vegan de vreun an jumate. Sa-si puna pofta in cui ! I-am dat rabbit food la pranz.

    RăspundețiȘtergere
  23. Pai...rabbit food e raw vegan??? ...ca eu nu vb.engleza, dar parca 'rabbit' e un animalut...:)

    RăspundețiȘtergere
  24. ...sau i-ai dat ceva laptuci...adica 'food' pt.'rabbit'...mai degraba...;)

    RăspundețiȘtergere
  25. Rabbit e iepure : mancare pentru iepuri ...

    RăspundețiȘtergere
  26. De-asta ziceam de animalut...in prima faza am tradus cu 'mancare DIN iepure'...Apoi am reformulat...si de aceea am zis ca i-ai dat laptuci...

    RăspundețiȘtergere
  27. In engleza cam lipsesc legaturile dintre cuvinte, si nici cuvintele nu sunt acordate intre ele ... E doar o insiruire de cuvinte, si trebuie sa dai cu banul ca sa iti dai seama ce vor sa spuna. Eu nici dupa aproape 6 ani inca n-am reusit sama prind cum functioneaza.

    RăspundețiȘtergere
  28. :) Eu am studiat franceza si italiana, am predat 22 de ani franceza, in ultimii 7-8 ani am lucrat traduceri...ziceam ca am simtul limbilor...Acum vreo doi ani, am inceput sa invat un pic de engleza, ca vedeam cat de tare s-a generalizat utilizarea ei...nu voiam sa raman 'handicapata' in sectorul asta...Pana la urma, am renuntat...si din lipsa de timp, si pt.ca iti trebuie multa consecventa si staruinta, si pt.ca mi s-a parut destul de haotica...Limbile romanice au logica lor...pot fi intelese ca structuri aplicabile...Asta este...mai prin cate ceva de pe net, de la calcultor sau tv...

    RăspundețiȘtergere
  29. Franceza si italiana au cuvinte care se acorda intre ele, si sunt mult mai simplu de inteles. In engleza, nu exista acorduri, e pe ghicite ...
    Si cand in propozitie sunt cet 3-4 cuvinte una dupa alta, cu ordinea schimbata, e ca la puzzle : incerci sa le muti in propozitie, ca sa faca un sens logic si tot nu iese, din simplul motiv ca nu exista acorduri intre cuvinte. Pur si simplu fac permutari in propozitie si tot nu rezulta nimic care sa faca sens...

    RăspundețiȘtergere
  30. Pana la urma, e si o chestie de predispozitie sau chiar de amprenta care s-a pus mai intai in subconstientul nostru...De ex, baietii mei au invatat engleza de la desene, iar la scoala li s-a parut f.simpla...A fost prima limba studiata, inca din sc.primara. In clasa a V-a, au inceput lb.franceza...le-am fost profesoara...dar n-am reusit sa-i fac sa o indrageasca...tb.s-o marturisesc, chiar daca nu e spre lauda mea...

    RăspundețiȘtergere
  31. Ce tare e!!! bestial..felicitari...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca zici ca e 'bestial', nu pot decat sa ma bucur...:)
      Multumesc, Bianca!

      Ștergere
  32. Am ramas fara cuvinte la tortul asta....e super tare ....

    RăspundețiȘtergere