duminică, 30 septembrie 2012

Trandafir...experimente...

   Trandafirul, atat de prezent pe tot felul de torturi, e o floare pe care am ocolit-o multa vreme...mi se parea  prea comuna. Dupa ce am vazut-o pe Mariana Vatamaniuc modeland  un trandafir, mi-am dat seama ca floarea aceasta nu e atat de usor de realizat precum  pare...Am hotarat sa incep sa modelez si eu trandafiri...asta e un inceput...:)
  
Observatie: ca sa nu se inteleaga gresit...nu este primul trandafir pe care il incerc...primul a fost din bomboane gumate (Sugus)...:)...si nu a fost unul, au fost vreo trei...mititei si necajiti...
   Apoi am mai avut niste trandafiri albi, am si o postare pe blog...dar a fost altceva...
   De data aceasta, consider ca este prima mea tentativa adevarata  si serioasa de a realiza un trandafir REALIST, este un trandafir studiat si 'buchisit' in detaliu...










22 de comentarii:

  1. Superbbb!! Divin, Printre preferate aceasta floare!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc foarte mult, Adela!
      Si eu am inceput sa indragesc trandafirii! :)

      Ștergere
  2. Este superb,fara cuvinte!Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  3. hai ca tia iesit minunat cum e primul eu nu pot sai fac nici acuma asa de perfecti si am facuti poate citeva zeci sau chear sute pine acum dar e minunat ce tia iesit din miini

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mia, iti multumesc!
      Comentariul tau mi-a dat de inteles ca nu am fost suficient de explicita in postarea de mai sus...de aceea, am revenit asupra ei si am adaugat o observatie...sper ca de data asta se intelege mai bine...:)
      Felicitari pt.zecile/sutele de trandafiri pe care i-ai facut pana acum...imi dau seama ca ai muncit foarte mult la ei! :)

      Ștergere
  4. Doamne, cat este de frumos! Cate marimi de petale are? eu am numarat vro 6, or eu mai mult de 2-3 n-am folosit pana acum! frunzele sunt atat de naturale, cu ce le dai de lucesc si au nuante maronii? Iti multumesc, am facut si io vro 50, da nici nuvisez la vrunu asa:)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc, Maria!
      Sa stii ca am folosit 5 marimi de petale...frunzele astea sunt pictate cu verde (gel Wilton, diluat in alcool), de aceea lucesc...am aplicat colorantul peste frunzele din fondant verde ca sa le dau un pic alta nuanta, mai vie...Apoi, dupa ce s-au uscat, am dat cu pudra maro (Color dust) pe anumite parti...
      Pentru luciu, am luat acum de la www.lumeabasmelor.ro un spray pt.protectie si stralucire, dar in pozele astea nu apare...:)

      Ștergere
  5. Amu, de m-am pornit cu întrebatu, e mai greu să mă opresc:)) Eu am o mare problemă când pictez, am eu mai multe, da' să nu abuzez, nu se usucă pictura! Îmi place să pictez, exact cum ai spus colorant gel + alcool, pentru că pasta nu-mi primeşte multă culoare pentru nuanţe intense, dar îmi rămân decoraţiunile ude. Ce crezi că greşesc? Eu pentru luciu folosesc puţină gelatină diluată amestecată cu miere, dar nu găsesc soluţia pentru culori închise.
    Mă duc să mă mai plimb pe aci cu întrebatu, de tot am descoperit că esti acasă:)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu ce sa zic...ma gandesc ca s-ar putea sa nu fie destul de uscate decoratiunile in momentul in care le pictezi. Eu pictez DUPA ce s-a uscat respectivul element din decoratiune...altfel, risc sa stric...

      Ștergere
  6. Trandafirul e perfect. La frunze mi-am prins urechile : in poza cu frunza mare, arata perfect, foarte real.
    Cind ma uit la poza cu trandafirul in pahar, frunzele alea parca's altele ! Arata artificial si nefiresc : m-am tot gindit care-i motivul, si nu m-am prins.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu ce sa zic, Tzipi...frunza mare e pusa la trandafirul mare...alea din pahar sunt mai mici, dar facute in acelasi mod...M-am uitat si eu cu atentie si ma gandesc ca felul in care am crestat marginile frunzelor ar putea fi problema...nu am un cutter potrivit pt.margini si crestez manual frunzele...acolo spun eu ca 'scartaie'...Si ar mai putea fi ceva: culoarea...e tare greu de obtinut verdele VIU, adevarat...depinde si cum cade lumina si cum percepe ochiul culoarea...Apoi, ca sa mai 'fur' un pic ochiul, am 'prafuit' putin cu maro peste verde...asta sa fie?

      Ștergere
  7. In mod cert nu-i de la culoare, ci de la executie. Da' stiu care-i hiba, ca tocmai mi-ai spus-o : frunzele sunt prea mici. Adica e disproportia dintre marimea frunzei ( mici ) si floarea ( marime naturala ).
    E disproportie, pe care ochiul o percepe ca pe ceva nenatural : ori faci si floare amica, la aceeasi scara cu frunzele, ori faci si frunzele in marime naturala.

    Crestaturile de pe frunza sunt o problema minora : frunza aia in marime naturala arata ...naturala, chiar daca crestaturile nu's perfecte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca ai dreptate...nu cred ca am fost foarte atenta la dimensiunea frunzelor pe care le-am folosit la boboc...
      Iti multumesc, Tzipi! :)

      Ștergere
    2. Cu mare placere, Marinela ! Daca e de bagat de vina ... conteaza pe mine ! Glumesc ...

      Ștergere
    3. Tu glumesti, dar observatiile tale mi-au fost repere foarte utile in tot ce am experimentat...Nu intotdeauna le-am 'inghitit' usor, dar am devenit atenta la multe lucruri...
      Uneori, cand imi iese rau cate ceva, ma amuz gandindu-ma cam ce ai spune tu daca ai vedea...:))
      In alta ordine de idei, am priceput si ce s-a intamplat cu frunzele...le-am facut mici pt.ca le gandisem pt.floarea de maces, aceea care apare langa vasul de sticla. Am renuntat sa mai montez floarea aceea pt.ca una dintre petale slabise foarte tare si nu rezista la 'operatiune'. Am zis sa fac un boboc si sa folosesc frunzele alea...doar ca nu s-au mai potrivit...cine stie cum se potriveau si cu floarea de maces...ramane sa experimentez cu alta ocazie...:)

      Ștergere
  8. Of! Ma "dor" trandafirii astia ai tai!!! Absolut minunati!

    RăspundețiȘtergere