vineri, 25 ianuarie 2013

Trandafir dulce...


13 comentarii:

  1. Sa fac 100 de trandafiri si tot nu mi-ar iesi asa de frumosi din ce pasta sunt facuti!pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Uta!
      Nu cred ca ai dreptate...cu materiale bune, ies si florile mai bine. Pentru flori, eu folosesc gumpaste Satin Ice sau fondant Wilton. Asta este din gumpaste.

      Ștergere
  2. Deci nu pot sa cred !!!
    Cum ai facut petalele sa aiba nervuri si petele alea mai inchise la culoare ? Chestiile aste aapar doar la petalele naturale !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))
      Pentru nervuri, mi-am facut un mulaj dupa o petala naturala...cu mulajul imprim petala, apoi o las la uscat.
      Initial, trandafirul a fost alb tot. Dupa ce l-am uscat foarte bine, am inceput sa-l pictez in galben, pe fata petalelor...dosul a ramas alb. Apoi, am dat cu colorant pudra, pe dos, o nuanta foarte deschisa de galben-verzui. Pe fata petalei, tot asa, cu pensula, cu colorant pudra, doar ca o nuanta de verde ceva mai tare.
      La final, am dat cu un spray special pentru luciu, care uniformizeaza si da si vioiciune culorilor.
      La drept vorbind, de unde nu suportam trandafirii pe torturi, acum au devenit o provocare pentru mine...sper sa mai am timp sa ma 'joc' un pic cu ei pt.ca mai am cate ceva in plan...:)

      Ștergere
    2. Abia acum am inteles de ce ma feream ca dracu' de tamaie, sa mananc decoratiile depe torturi !

      Ștergere
  3. Marinela, dacă ai ști ce mult mă bucur de răspunsul/explicațiile tale date lui Tzipi... Și pe mine m-au impresionat textura și culoarea petalelor și a frunzelor! Te rog să-mi spui numele acelui spray, aș vrea să-mi cumpăr și eu după ce-mi găsesc serviciu (sunt șomeră de mult timp). Mulțumesc mult.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Silvia, intai si intai, iti doresc sa-ti gasesti serviciu si sa-ti rezolvi problemele cat mai repede cu putinta...:)
      Lacul l-am cumparat de la Lumea Basmelor, iti dau link-ul si poti intra sa vezi direct despre ce e vorba. Sa nu te sperie pretul, pare mare, dar si cantitatea este mare...400 ml...E bun si nu se consuma foarte mult la o aplicare.

      Ștergere
    2. Îți mulțumesc Marinela că ți-ai făcut timp să-mi răspunzi și pentru urările de bine. Link-ul nu funcționează, dar am intrat la Lumea Basmelor oricum, voiam să văd ce scrie pe spray ca să știu ce să caut... Din păcate nu am găsit spray-ul respectiv niciunde (nici la flori, accesorii, coloranți, etc). Eu locuiesc în SUA și mi-ar fi mai ușor să-l cumpăr aici, nu să-l comand de la LB (de ce să plătesc și poșta/transportul?), de aceea aș fi vrut să știu ce scrie pe ambalaj (gloss?, lacquer?, shine?, finisher?, etc) și cine e producătorul.
      Îți mulțumesc încă o dată pentru amabilitate, ești o dulce!

      Ștergere
    3. Sanda, produsul de la Lumea Basmelor e la 'Materii prime', pag.4...e un produs unguresc, pe eticheta scrie 'Vivy Spray-Lakk. Daca esti in America, gasesti acolo produse similare. Eu nu am folosit pana acum decat lacul asta, dar stiu fete care cautau pe la distribuitorii din tara produse de import de genul 'confectioners glaze' sau 'glaze spray'.

      Ștergere
    4. Oh, ”materii prime” nu am verificat încă... Îți mulțumesc din suflet Marinela, îți spun sincer că am văzut aici ”confectioners glaze” dar habar n-am avut ce-i aia, și mi-a fost rușine să întreb... În ciuda faptului că vorbesc engleza în mod cursiv (și suficient de bine încât să fac glume!) nu mă pot scăpa de accentul meu foarte puternic și de foarte multe ori sunt tratată ca o idioată din cauza accentului.... Trist, dar adevărat!.... Oh well, asta-i treaba, ce să-i faci?...
      Am răspuns întrebării tale în legătură cu ”tortul cu brâu de ciocolată” pe așa zisul meu blog, sper să găsesc link-ul pe You-Tube să ți-l trimit...
      Mulțumesc încă o dată,
      Sanda Turner (născută Nistor în Oradea) din Sterling Heights, Michigan

      Ștergere
    5. ..inseamna ca problema luciului se rezolva.
      Cat despre accent, zic sa nu-ti faci probleme...face parte din farmecul tau...:)
      Am vazut raspunsul tau si iti multumesc foarte mult!
      Am trecut blogul tau in lista mea si imi va fi mai usor sa te urmaresc.
      Te imbratisez! Numai bine!

      Ștergere