vineri, 1 februarie 2013

Tort cu trandafir si macese







9 comentarii:

  1. Vai ce frumusețe, m-ai lăsat fără cuvinte! Nu numai trandafirul, frunzele și măceșele.. dar și rămurelele cu ghimpi îmi plac, sunt ”breath taking”! Cum faci ghimpii? Răsucești banda florală? ori adaugi ceva pe sârmă înainte de a pune banda florală? Și efectul marmorat de la baza tortului este foarte frumos, când am încercat să obțin același efect mi-a ieșit o ”bulibășeală” de culori... ha ha ha Tu ai combinat fondant colorat, ori ai pictat?
    Felicitări pentru această capodoperă! Te pup.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sanda draga, multumesc tare mult! Ma bucur ca am facut, de data asta, un tort care place...:)
      Ghimpii sunt cu banda de flori, cu care am invelit niste capete de sarma indoite putin in afara.
      Efectul marmorat se obtine foarte usor. Pe pasta alba, am aplicat cateva linii cu pensula inmuiata in gel Wilton...diverse culori...depinde ce vrei. Am facut pasta sul, am subtiat si alungit sulul, iar l-am rasucit de cateva ori, apoi am intins foaia.
      Pe You Tube sunt filmulete explicative.
      Se poate face si asa cum spui tu, amestecand fondant colorat, in functie de culorile pe care vrei sa le obtii si de intensitatea lor.

      Ștergere
  2. E perfect ornat. De data asta nu e prea incarcat.
    Te anunt ca ai trecut la nivelul superior : de la decorare, la arta. Provocarea e sa te mentii la nivelul asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tzipi dragă, ai încă un ”follower”! Ești foarte directă, nu te ascunzi pe după deget, spui lucrurilor pe nume!
      Te rog, nu o provoca pe Marinela la a se menține la nivelul artei, de (cele mai) multe ori clientul cere ce vrea mușchii lui... ha ha ha Știm cu toții că Marinela este deosebit de talentată și răbdătoare, însă nu este întotdeauna posibil să faci ceea ce îți place....Sunt sigură că știi despre ce vorbesc, și eu sunt frustrată (zilnic!) cu concetățenii mei americani.... Nu vorbesc doar despre torturi/ornamente comestibile...
      Te salut și-ți promit (nu te ameninț!) că vom mai vorbi prin blogosferă! ha ha ha

      Ștergere
    2. Tzipi, tu stii deja ca eu tin foarte mult la parerea ta pentru ca ai fost cea care m-ai 'urmarit' si m-ai sfatuit cu o sinceritate la limita, uneori chiar brutala. Dar esti cea care m-a 'obligat', intr-un anume fel, sa vad ceea ce nu vedeam si sa corectez greseli pe care alte persoane nu indrazneau sau nu voiau sa mi le arate. De aceea comentariul tau de azi este foarte important si ma bucura foarte mult! Esti un fel de 'maestru' din umbra, care priveste detasat si care, azi, m-a 'trecut clasa'...:)))))
      Ma uit la mesaj si nu-mi vine sa cred!!! Tzipi spune asa ceva? despre un tort de-al meu?
      Multumesc, doamna profesoara! :)
      Cat despre provocari, imi plac! Eu mi-am aruncat demult 'manusa' ! :) :)

      Ștergere
    3. Legat de raspunsul Sandei pentru Tzipi, vreau sa spun doar ca la clienti am cam renuntat tocmai din motivul invocat de Sanda: pentru ei trebuie sa lucrezi dupa ideile lor, nu dupa sufletul tau. Volumul de munca este foarte mare, pretul nu acopera munca si investitia, deci este absolut nerentabil. Te alegi doar cu nopti nedormite, oboseli si frustrari. Daca mai cere clientul si o 'varza', nu un tort, nu ai nici macar satisfactia aceea a pozei de final care sa-ti placa si sa te faca sa uiti oboseala ultimelor zile.
      Ocupatia mea de baza este alta. O vreme, am crezut ca as putea face in paralel si o mica afacere cu torturi sau macar cu ornamente dulci, dar legislatia este descurajanta, iar investitia prea mare. Am renuntat si am pastrat modelajul in zahar ca hobby. Din cand in cand, mai fac cate un cadou sau cate ceva pentru casa.
      Dragele mele, va imbratisez si va multumesc pentru vizite si 'taclale'...:)

      Ștergere
  3. Sanda, multumesc de aprecieri ! Esti binevenita pe blogurile mele ! Putem vorbi si pe email, nu doar prin blogosfera .

    Marinela : sunt sigura ca poti sa faci arta. E adevarat : clientulnostru, stapanul nostru. Insa dincolo de asta, important este ca POTI sa faci arta : ca clientul nu vrea asta, nu mai conteaza ( lui ii dai exact ce iti cere ).
    Cat despre simtul meu critic si gura sloboda : d'asta ma "iubeste" toata lumea ! Le-am folosit pentru o cauza buna.



    RăspundețiȘtergere
  4. E superb e PERFECT eu una nu pot sa-i dau nici o deala ,oricine incepe cu un lucru cu o pasiune te perfectionezi cu timpu la doamna Marinela a fost perfectiune de la inceput si cu noptile nedormite aveti perfecta dreptate va pup si va imbratisez

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Uta, perfectiunea este imposibil de atins...dar tu esti o draguta si iti multumesc pentru toate cuvintele frumoase! Si eu te imbratisez!

      Ștergere