E absolut superb, si spun asta pentru ca imi place atat mie cat si baietelului meu care e practic indragostit de personajul tau si de desenele animate. Felicitarile noastre!
Va multumesc, dragelor! De cand cu torturile, ma apropii din nou de personaje simpatice si de o lume a nevinovatiei...si imi face bine...:) O seara buna!
Ieri am facut un tort pentru cineva, si a trebuit sa-l coafez : i-am pus glazura de cioco in cap, si pe margini, un strat subtire de crema ( ca nu stiu cum sa imbrac si marginile in cioco ). Si peste crema, am lipit ciocolata rasa, ca sa aiba cat de cat un aspect mai de D-ne Ajuta ! Vreau sa-ti spun ca m-am chinuit de mi-au sarit ochii sa lipesc franjurii aia de cioco ! La tine m-am gandit ...
:) ...cu cat te-ai chinuit mai mult, cu atat a crescut valoarea 'emotionala' a tortului...Persoana pentru care l-ai facut trebuie sa fi simtit mult mai mult decat daca primea un tort cumparat... Cu ciocolata, povestea e mai speciala...exista niste tehnici pe care eu inca nu pot decat sa le banui...:) Am citit cate ceva, am vazut si niste filmulete, dar inca nu m-am avantat prea tare...in plus, cand lucrezi cu ciocolata, se face tare multa mizerie...:) Am gasit pe You Tube ceva care ti-ar putea fi de folos pentru urmatorul tort:
Mnah, m-am uitat : apoi ce face nenea ala , se cheama pe romaneste " risipa de ciocolata " si "arta plastica". Eu marturisesc spasit, ca nu m-am deranjat sa invat niciodata sa decorez prajiturile : eram mult mai interesata sa gasesc retete gustoase. Ca de mancat, le puteau manca si doar glazurate simplu ... Destinatara s-a bucurat de tort : cu atat mai mult cu cat femeia e asiatica, si astia nu au in traditie prajituri cu creme cum avem noi ( ei un fel de fursecuri umplute cu crema de fasole batuta si niste gogosi, Cam asta e cofetaria lor... ). Toti asiaticii sunt lesinati dupa prajiturile europene ...
Sa stii ca doar pare risipa...de fapt, surplusul de ciocolata se colecteaza...Intr-un alt filmulet era o chestie mai desteapta...un gratar pe care statea tortul...Ciocolata curgea peste tort si se prelingea intr-un recipient pus sub gratar.
E absolut superb, si spun asta pentru ca imi place atat mie cat si baietelului meu care e practic indragostit de personajul tau si de desenele animate. Felicitarile noastre!
RăspundețiȘtergereSuper realizat!
RăspundețiȘtergerece superb e! ati imitat perfect tunelu e atat de frumos...
RăspundețiȘtergereVa multumesc, dragelor!
RăspundețiȘtergereDe cand cu torturile, ma apropii din nou de personaje simpatice si de o lume a nevinovatiei...si imi face bine...:)
O seara buna!
Superb realizat!! Felicitarile mele!! Pup cu drag!
RăspundețiȘtergereSuperb! Felicitari! Inca un tort fff reusit! Pupici!
RăspundețiȘtergereArata bine. Pietrele nu stiu cum le-ai facut, insa arata foarte reale.
RăspundețiȘtergereMultumesc, fetelor!
RăspundețiȘtergerePietrele sunt din fondant marmorat...
Superb!Imi place ideea cu tunelul.N-am mai vazut-o pana acum.Felicitari!
RăspundețiȘtergereFrumos lucrat. Tort care poate participa la concursuri..Bravo!
RăspundețiȘtergereNico, Mary, va multumesc foarte mult!
RăspundețiȘtergereSuperb!Si fata dar si spatele tortului sant realizate frmos.Felicitari de la Viorica Petrovici!
RăspundețiȘtergereMultumesc tare mult! Numai bine!
RăspundețiȘtergereIeri am facut un tort pentru cineva, si a trebuit sa-l coafez : i-am pus glazura de cioco in cap, si pe margini, un strat subtire de crema ( ca nu stiu cum sa imbrac si marginile in cioco ).
RăspundețiȘtergereSi peste crema, am lipit ciocolata rasa, ca sa aiba cat de cat un aspect mai de D-ne Ajuta ! Vreau sa-ti spun ca m-am chinuit de mi-au sarit ochii sa lipesc franjurii aia de cioco ! La tine m-am gandit ...
:) ...cu cat te-ai chinuit mai mult, cu atat a crescut valoarea 'emotionala' a tortului...Persoana pentru care l-ai facut trebuie sa fi simtit mult mai mult decat daca primea un tort cumparat...
ȘtergereCu ciocolata, povestea e mai speciala...exista niste tehnici pe care eu inca nu pot decat sa le banui...:) Am citit cate ceva, am vazut si niste filmulete, dar inca nu m-am avantat prea tare...in plus, cand lucrezi cu ciocolata, se face tare multa mizerie...:)
Am gasit pe You Tube ceva care ti-ar putea fi de folos pentru urmatorul tort:
http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=3vDSUC4eyYg
iar la urmatorul link gasesti ceva mai special...e o placere sa-l vezi pe tip lucrand:
http://www.youtube.com/watch?v=i_e4hIeQV-g&feature=related
Mnah, m-am uitat : apoi ce face nenea ala , se cheama pe romaneste " risipa de ciocolata " si "arta plastica".
RăspundețiȘtergereEu marturisesc spasit, ca nu m-am deranjat sa invat niciodata sa decorez prajiturile : eram mult mai interesata sa gasesc retete gustoase. Ca de mancat, le puteau manca si doar glazurate simplu ...
Destinatara s-a bucurat de tort : cu atat mai mult cu cat femeia e asiatica, si astia nu au in traditie prajituri cu creme cum avem noi ( ei un fel de fursecuri umplute cu crema de fasole batuta si niste gogosi, Cam asta e cofetaria lor... ). Toti asiaticii sunt lesinati dupa prajiturile europene ...
Sa stii ca doar pare risipa...de fapt, surplusul de ciocolata se colecteaza...Intr-un alt filmulet era o chestie mai desteapta...un gratar pe care statea tortul...Ciocolata curgea peste tort si se prelingea intr-un recipient pus sub gratar.
ȘtergereFoarte tare tunelul!
RăspundețiȘtergereMa bucur ca place...:)
Ștergeresuper de frumos este draga ai mini de aur,felicitari si pupici.
RăspundețiȘtergereMultumesc, Silvia draga!
Ștergere