Acu' ca tot ai incurajat dialogul.... tin-te bine. ;-)
Pentru o persoana care deabea si-a descoperit aceasta pasiune afirm cu mina pe inima ca ai un mare potential. Sfatul meu este sa folosesti intotdeauna numai produse de calitate, produse dedicate (pasta speciala ptr. flori; eu o fac cu gum tex) si daca doresti sa dai o tinuta corecta torturilor tale, sa acorzi o atentie deosebita barotarii acestora. O alta problema intilnita de noi a fost aceea ca, oricit de mult te-ai stradui, un tort cu mousse de orice natura sau torturi cu fructe a caror baza este frisca, nu vor avea niciodata o tinuta corecta. Chiar daca imediat dupa imbracat (vorbesc de cele imbracate in pasta de zahar) vor arata perfect, acestea isi vor pierde tinuta in timp ce sunt manevrate sau transportate.....
Va multumesc pentru faptul ca ati luat in serios invitatia mea...:) Si pentru sfaturi...Eu o sa ma 'tin bine' in privinta observatiilor pt.ca stiu ca, de obicei, 'duşul rece' este cel care te trezeste...Am tras aer in piept inainte de a face invitatia grupului de pe Fb...:) Am vazut intr-un comentariu pe Fb.ca folositi pasta pt.flori facuta cu gum tex...inca nu am incercat, desi mi-am procurat gum tex-ul...Imi place fondantul Wilton pt.flori...e mai scump, dar se lucreaza f.bine...Va mai astept pe blog cu sugestii...fara mila...mi-am facut 'protectie'...Apreciez mult mai mult sinceritatea decat 'bifele'...:)Multumesc!
Draga mea tortul a iesit super..florile au iesit super frumoase si cel mai bun ingredient pentru flori este tylose-ul (iti spun din exp) eu fac gumpaste (reteta incl acest tylose care e ceva in genul gumtexului dar ceva mai bun pentru flori) si il amestec in prop de 1 la 1 cu pasta de zahar si iese destul de bine...e o chestiune de timp pana o sa apara si pe piata de aici dar prob ca nu mai e mult..eu am luat tylose-ul de la o firma din olanda...iar cu cremele nu iti face griji atata timp cat nu e strat mai gros de 1.5 cm si are rulada pe margine poti sa il transporti si in SUA :) sa ma ierte domnul Dan dar nu am putut sa ma abtin...:)
Iti multumesc, Maria! Probabil ca nu va dura mult pana sa apara si la noi tot felul de ingrediente despre care am aflat doar citind diverse retete de gumpaste pe site-uri straine...à propos de site-uri, apreciez faptul ca ai publicat lista de link-uri utile pe blogul tau...
Florile si frunzele sunt perfecte. Doar ca sunt prea multe ( 3 crengute prea mult ) ... e prea incarcat. Cupola aia peste tort dreptunghiular nu prea merge ( mergea tot un patrat - dreptunghi mai mic ), insa ma gandesc ca asa ti-a fost adus pentru decorare.
Tzipi draga, stii tu ca aici e punctul meu vulnerabil...:)...mi-e frica mereu ca-mi ramane tortul prea gol... Formele geometrice au fost alegerea mea, dar ai dreptate, am sa incerc si varianta cu patrate.
Super!!! Felicitari
RăspundețiȘtergereMultumesc, Bianca!
ȘtergereSuperb!Finete si rafinament!Felicitari!
RăspundețiȘtergereMa bucur ca ai simtit sa spui asta...am incercat niste flori fine pt.o fata fina...:)
Ștergeresuperbe !musai sa vin pana in Beclean nu imi dau seama cum le faceti asa de perfecte va admir din suflet pupici si sa aveti spor
RăspundețiȘtergereDraga Uta, multumesc! Te astept sa 'florarim'...:)
ȘtergereCat sunt de finute si elegante.Superb tortul.Pup!
RăspundețiȘtergereIti multumesc, draga DiaMar! :)
ȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de autor.
RăspundețiȘtergereFelicitari ptr. tutorial.
RăspundețiȘtergereAcu' ca tot ai incurajat dialogul.... tin-te bine. ;-)
Pentru o persoana care deabea si-a descoperit aceasta pasiune afirm cu mina pe inima ca ai un mare potential. Sfatul meu este sa folosesti intotdeauna numai produse de calitate, produse dedicate (pasta speciala ptr. flori; eu o fac cu gum tex) si daca doresti sa dai o tinuta corecta torturilor tale, sa acorzi o atentie deosebita barotarii acestora. O alta problema intilnita de noi a fost aceea ca, oricit de mult te-ai stradui, un tort cu mousse de orice natura sau torturi cu fructe a caror baza este frisca, nu vor avea niciodata o tinuta corecta. Chiar daca imediat dupa imbracat (vorbesc de cele imbracate in pasta de zahar) vor arata perfect, acestea isi vor pierde tinuta in timp ce sunt manevrate sau transportate.....
Va multumesc pentru faptul ca ati luat in serios invitatia mea...:) Si pentru sfaturi...Eu o sa ma 'tin bine' in privinta observatiilor pt.ca stiu ca, de obicei, 'duşul rece' este cel care te trezeste...Am tras aer in piept inainte de a face invitatia grupului de pe Fb...:)
ȘtergereAm vazut intr-un comentariu pe Fb.ca folositi pasta pt.flori facuta cu gum tex...inca nu am incercat, desi mi-am procurat gum tex-ul...Imi place fondantul Wilton pt.flori...e mai scump, dar se lucreaza f.bine...Va mai astept pe blog cu sugestii...fara mila...mi-am facut 'protectie'...Apreciez mult mai mult sinceritatea decat 'bifele'...:)Multumesc!
Imi place cum iesit !! Mai ales inima casapita si floricelele...Felicitari!! sii...spor la treabaa!!!
RăspundețiȘtergere:) Iti multumesc, Elena Cristina! La fel!
Ștergeref interesanta inima, dar si florile sint frumoase
RăspundețiȘtergere:)...'inima zdrobita'...:)
ȘtergereSuperb tortul dar mai ales florile care sunt extraordinare!!
RăspundețiȘtergereIti multumesc, Nico! :)
ȘtergereDraga mea tortul a iesit super..florile au iesit super frumoase si cel mai bun ingredient pentru flori este tylose-ul (iti spun din exp) eu fac gumpaste (reteta incl acest tylose care e ceva in genul gumtexului dar ceva mai bun pentru flori) si il amestec in prop de 1 la 1 cu pasta de zahar si iese destul de bine...e o chestiune de timp pana o sa apara si pe piata de aici dar prob ca nu mai e mult..eu am luat tylose-ul de la o firma din olanda...iar cu cremele nu iti face griji atata timp cat nu e strat mai gros de 1.5 cm si are rulada pe margine poti sa il transporti si in SUA :) sa ma ierte domnul Dan dar nu am putut sa ma abtin...:)
RăspundețiȘtergereIti multumesc, Maria!
ȘtergereProbabil ca nu va dura mult pana sa apara si la noi tot felul de ingrediente despre care am aflat doar citind diverse retete de gumpaste pe site-uri straine...à propos de site-uri, apreciez faptul ca ai publicat lista de link-uri utile pe blogul tau...
Florile si frunzele sunt perfecte. Doar ca sunt prea multe ( 3 crengute prea mult ) ... e prea incarcat.
RăspundețiȘtergereCupola aia peste tort dreptunghiular nu prea merge ( mergea tot un patrat - dreptunghi mai mic ), insa ma gandesc ca asa ti-a fost adus pentru decorare.
Tzipi draga, stii tu ca aici e punctul meu vulnerabil...:)...mi-e frica mereu ca-mi ramane tortul prea gol...
ȘtergereFormele geometrice au fost alegerea mea, dar ai dreptate, am sa incerc si varianta cu patrate.
Ma bucur ca ti-am descoperit blogul. Faci torturi frumoase si te voi urmari in continuare.
RăspundețiȘtergereViorica, iti multumesc! Astept si sugestiile tale si ale tuturor celor ce ma viziteaza...:)
ȘtergereDraga mea, ai reusit inca un tort deosebit! Atat florile cat si inimioara...m-au topit! Felicitari!
RăspundețiȘtergereIti multumesc, draga Nina!
ȘtergereFoarte frumos tortul,la fel si florile!
RăspundețiȘtergereMultumesc foarte mult, Adina!
Ștergere